Den rigtige position

Alle succesrige billardspillere har deres helt egen individuelle position ved poolbordet.  Kropsstillingen er vigtig for den enkeltes spil. Men alle positioner er stadig grundlæggende variationer over et samlet tema  De grundlæggende elementer  er de samme for alle. Det gælder uanset erfaring, vægt, højde og alder.

Lad os begynde med føddernes placering. Et solidt fundament er betingelsen for at kunne have en rolig hånd. Det er ligesom i enhver anden stående sportsgren helt afgørende, at dine fødder ikke placeres alt for langt fra hinanden. Omvendt må de heller ikke stå for tæt. En fodstilling med en komfortabel og solid basis er ideel. Du bør forsøge dig frem. Find en position, der virker for dig Herefter skal du have indarbejdet denne basis i en samlet kropsposition, som er ideel, når du skal spille pool

Dit tyngdepunkt ændres, når du læner dig fremover for at foretage dit stød. Det kan for at skabe modvægt være nødvendigt, at du justerer dine fødders position en smule, mens du bøjer i hoften. Du skal dog fortsat fordele din vægt ligeligt på begge fødder. Lad være med at bruge din brohånd til at støtte dig til bordet. Du skal kontrollere hele din vægt ene og alene med din position.

 Hvis du er højrehåndet, skal dit højre ben (det bageste ben) holdes relativt udstrakt. Dog ikke helt fastlåst, for hvis du fastlåser benene, vil du mærke spændinger i dine benmuskler. Det kan igen medføre svaghed eller træthed. Du skal bøje i knæet i dit venstre ben. Det gør det også nemmere for dig at bøje hoften mod bordet.

 Der er stor forskel på spillere. Visse spillere har en fleksibel krop og kan nemt bøje i hoften. De mindre fleksible er nødt til at kompensere ved at holde det forreste knæ mere bøjet. Eller ved at holde positionen en anelse mere spredt. I begge tilfælde sænker du din krop på samme måde, som hvis du havde lavet en bøjning i hoften. Formålet er at bringe din krop i den helt rigtige position.

Nu har du bragt kroppen i balance. Men vi mangler stadig at få styr på at få placeret din stødarm, dit hoved, dine øjne og din brohånd. De fleste spillere med succes har på disse punkter ting til fælles.

 Hvad angår din forreste arm med brohånden, er den næsten altid udstrakt. Ikke på en ukomfortabel måde, hvor albueleddet er låst. Men udstrakt væk fra kroppen. Du vil mærke, at du føler stabilitet. Kroppen er i en fast trepunktsposition, som er mere stabil, end en topunkts position ville have været det. I øvrigt er sandsynligheden for, at du bøjer albuen og rykker forover, mindre hvis du, mens du støder, har din forreste arm strakt ud.

Den bageste hånds placering på køen er      helt afgørende. Du skal holde på køen på  det sted, hvor du kan trække en linje fra din albue til dit håndled, direkte mod gulvet. Her er tale om et pendul - linjen fra albue til håndled - som kan bevæge sig frit frem og tilbage. Du kan også holde din  bicep og tricep helt afslappet, indtil du støder.

Prøv at øve dette ved at stille dig i position til at støde uden at have en kø i hænderne. Sving albuen frem og tilbage, men lad være med at sænke skulderen. Slap af i albuen, og hold skulderen fast. Tyngdekraften vil angive dig det naturlige punkt ned. Og hermed er pendulet skabt.

 Læg mærke til de professionelle spillere. De kigger lige over toppen af køen. For det meste er kinden ikke mere end 15 cm væk fra køen. De bevæger aldrig hovedet, når de øver sig på deres stød. Det er fordi de har fundet den rigtige position. Hovedet holdes i ro.

Skal vi kontakte dig?

Kontakt os

Mobil: 70 23 23 24

info@silkeborgbillardfabrik.dk