Det kan være en frustrerende oplevelse for begynderen at spille pool. Men her får du nogle tips, der forhåbentlig kan gøre starten lidt lettere for dig.

1. Kridt køen

Kridtet ligger ved bordet for at blive brugt. Så brug det. Drej det ikke rundt om køens top, men brug en bevægelse, som om du ville male kridtet på køen. Du skal ikke støde til kridtet med din kø - du skal kridte køen!

2. Hold køen rigtigt.

Hold køens tykke ende i din højre hånd, hvis du er højrehåndet.  Når du holder køen med højre håndflade opad, skal du finde et punkt, hvor din kø er i ligevægt. Hold køen ca 2.5 cm. bag dette punkt. Find en måde, som er behagelig for dig. Efter et stykke tid vil du finde den helt rigtige måde at støtte køen på for dig.

Den rigtige metode er, at du skal forme en cirkel med din venstre tommelfinger og pegefinger.Så stikker du køen gennem denne cirkel. Hvil køen på toppen af din langemand - lige bag ved knoglen. Form et treben som støtte ved at sprede din lillefinger, ringfinger og langemand ud. Du skal holde håndryggen på bordet, mens tommelfingersiden af hånden løftes en anelse højere. Herved får du en stabil støtte. Køen kan ikke flyve til siderne, når du støder.

Find din rigtige kropsstilling.

Placer ventre fod forrest, mens højre fod skal være ca. to fodlængder bagest, idet du drejer din krop let mod venstre, så den ikke forhindrer køens bane. Stå ikke alt for tæt ved bordet. Du bør læne dig en smule over bordet, alt efter hvilket stød du vil udføre.

4. Øv dig på dit stød og din håndstilling uden i første omgang at ramme nogen baller

Stødlængden bør være ca. 10-15 cm. Kontroller at din højre arm kun svinger fra albuen og ned. Armen fra skulder til albue skal holdes parallelt med gulvet. Undgå vippeeffekten idet du holder øje med din kø, mens du udfører stødet. Vippeeffekten forekommer, hvis du kommer til at sænke din albue under stødet. Så mister du nøjagtigheden, da du rammer stødballen forkert.

5. Fokusér på at ramme ballen rigtigt

Spild ikke tid med at prøve at spille med medløb på stødballen eller at trække den tilbage. Ram stødballen i midten. Tag to eller tre øvelsestræk, inden du støder rigtigt. Hvis du vil forsøge dig frem, kan du ramme stødballen en smule over centrum for at give den medløb. Eller en smule under centrum for at få stødballen til at standse eller trække tilbage mod dig selv. At støde til venstre eller højre i forhold til ballens centrum kaldes "english." Det er ikke for nybegyndere, så du bør holde dig til stødballens centrum i første omgang.

6. Forestil dig en ring omkring højden af centrum på ballerne.

Tænk på punktet, hvor stødballen og den ramte bal rammer, på en todimensionel måde. Så vil det være meget nemmere for dig at regne de nøjagtige vinkler ud. Husk at din stødbal afbøjes væk fra den netop ramte bal. Det sker i en vinkel på ca. 90 grader. Og husk at passe på ikke at sænke stødballen...!!!

Tips

Pool er 89 pct mental styrke og 11 pct. evner. Så lad være med at bekæmpe dig selv. Igen og igen ser vi, at en spiller laver en rigtig god serie og så alligevel dummer sig ved det sidste stød. Spillet er tabt. Alle stød er lige betydningsfulde!!

 Indgå aldrig væddemål med fremmede. Uanset hvor dårlige de måtte fremstå som spillere. Mange gange venter disse fremmede bare på, at du hæver indsatsen,      og så viser de deres sande kvaliteter. 
Det kaldes "hustling."

Ved udførelse af sidepocketstød skal du forestille dig et tilsvarende poolbord i nøjagtig et bords afstand fra det bord, du selv spiller på. Så sigter du efter det punkt, hvor det andet bords sidepocket ville have været. Det er ofte den helt rigtige vinkel at vælge.

 -  Vær en hensynsfuld spiller. Lad være med at provokere eller distrahere din modstander. Respektér spillet.

Du bør finde dig en professionel instruktør. Arbejd med dit basisspil. Hvis du har en god ven til at holde øje med dig, bliver det meget sjovere at lære at spille pool. Gode råd kan modvirke frustrationer. Du nyder spillet meget mere, og du slipper for senere at skulle rette på dårlige vaner.
 

Skal vi kontakte dig?

Kontakt os

Mobil: 70 23 23 24

info@silkeborgbillardfabrik.dk